ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Марта Радева в Литературен салон Spirt and Spirit

Литературен фестивал Пловдив чете, Литературен салон Spirt & Spirit, издателство Жанет 45 и клуб Петното на Роршах Ви канят на среща разговор с Марта Радева на 8 октомври 2024, вторник, в 19:00.

Модератор на събитието ще бъде Ина Иванова. Мястото е клуб Петното на Роршах, Пловдив ул. Йоаким Груев 36. Входът е свободен.


„Разбира се, през годините съм се радвала на успехите на силните си ученици: на тия, които са печелили литературни конкурси, справяли са се отлично на олимпиади, матури, конкурсни изпити. Но истински победител съм се чувствала, когато след време са ме срещали някогашните „трудни деца“, до чиито домове (понякога в околните села) често съм препускала с велосипеда си – за да видя как живеят, да разговарям с родителите им или с бабите и дядовците (когато майките и бащите са в чужбина)…“, казва Марта Радева в интервю за в.“Сега“

Марта Радева е родена в Разград. Преподавала е български език и литература в Провадия, в момента преподава български език и литература в Нов български университет.

Публикувала е статии в Сега, Култура, Дневник, Литературен вестник, Азбуки, Родна реч, Дар, Български език и литература, Страница и др. Нейни разкази и есета са печелили отличия в национални литературни конкурси. Обича да пътува – с влак и велосипед. Представя си рая по борхесовски – като библиотека, в планината.

„Човекът от последния вагон“ е първата ѝ самостоятелна книга.

Входът е свободен, а повече информация за събитието може да откриете тук: https://fb.me/e/3StOSJ1Qw.

Събитието е част от програмата на Пловдив чете 2024 I ЕСЕН и културния календар на град Пловдив и се реализира с подкрепата на Община Пловдив. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина